Помощ

От 15 ноември, 2010

Категория :

Етикети :

В секцията помощ ще откриете описание на основните функционалности на системата, както и как всъщност се случват нещата в Barteri.bg. Ако имате въпрос и не можете да намери отговора му тук или в секцията Често задавани въпроси, моля пишете ни и ние ще ви отговорим в най-кратки срокове.

Регистрация в Barteri.bg

Можете да се регистрирате в barteri.bg от формата за регистрация. Регистрацията е напълно безплатна и Ви дава множество възможности за работа със сайта – добавяне / редактиране на обяви, запазване на обяви, закупуване / използва на кодове за VIP обяви и т.н.

Полетата за регистрация имат следните ограничения :

Поле Ограничение
Потребителско име За потребителско име можете да използвате само символи на латиница, цифри и долна черта
Парола Парила е ограничена до 20 символа и включва възможностите на потребителското име плюс символите – _!@#$%^&*-
E-mail адрес Приемат се само валидни e-mail адреси, като не може повече от един потребител с един e-mail адрес
Картинка (CAPTCHA) За да не се допускат автоматизирани регистрация е нужно да докажете, че сте човек и да попълните символите, които виждате на картинката.
Условия За да се регистрирате в сайта е нужно да сте съгласни с условия за използва на сайта

Изтриване на регистрация

За да изтриете вашата регистрация моля свържеше се с администратор на сайт, чрез формата за контакт.

Промяна на личната информация

От профила си можете да редактира всяка една информация за вас, която желаете с изключение на потребителското име и e-mail адреса с който сте се регистрирали.

Попълването на личната информация като телефон / град / skype, Ви улеснява многократно при добавянето на нова обява за бартер !

Добавяне на бартер

За да добавите нова обява за бартер е нужно да сте регистриран потребител в сайт-а. Добавянето на нова обява става, чрез бутона Добави бартер.

При добавянето на нова обява за бартер има някои ограничения :

  • При добавянето на обява имате възможност да качите максимум 4 снимки в някой от следните формати (gif | jpg | png | swf | psd | bmp).
  • Всички полета, които са обозначени с червена звездичка * са задължителни.
  • Не се допуска в съдържанието на обявата да се оповестява цена на бартера, както и информация за връзка.
  • Всяка една обява бива прегледана от администратор преди да бъде публикувана на сайта.

Редактиране на бартер

По всяко време можете да редактирате обяви за бартер, които Вие сте публикували. Това можете да направите от профила си -> Добавени обяви, чрез иконката . При редакцията важат същите ограничения както и при добавянето.

Запазени бартери

Всеки един регистриран потребител може да запазва обяви в собствения си бележник и да добавя коментари към тях. Запазването на обяви става чрез бутона “Добави към собствения списък”.

Запазените обяви могат да бъдат намерени в профила Ви -> Запазени обяви.

За всички потребители има ограничение за броя запазени обяви, което е 10 обяви.

E-mail известявания

След изтичане на обява за бартер, която Вие сте публикували получавате няколко напомнящи писма за подновяването й. Повече за напомнянията и архивираните обяви.

Настройки за получаване на email-и

В профила си в секция Email настройки можете да задавате, кога и какви съобщения бихте желали да получавате, като за различни видове съобщения настройките са както следва :

За коментари към обяви, които Вие сте публикували :

  • В момента на публикуване - Ако сте избрали тази опция ще получите писмо, в момента в който той е одобрен от администратора, което Ви уведомява, че има нов коментар по вашата обява..
  • Веднъж на ден - Това означава, че на всеки 24 ще получавате максимум по едно писмо съдържащо информация за коментарите по вашите обяви. Естествено ако няма такива, няма да получавате и писмо.
  • Веднъж на седмица - същото като веднъж на ден само, че за седем дена.

За бюлетина

Периода на получаване на писма следва логиката, както при коментари. Възможно е дори да сте избрали веднъж на ден да не получавате никакво писмо, причината за това е, че сме пропуснали да изготвим бюлетина за деня.

За архивирането на обяви и тяхното продължаване, можете да прочете повече тук : Повече за напомнянията и архивираните обяви.

Сигнали за грешка

Ако смятате, че има допусната грешка или каквато и да е нередност в някоя обява за бартер, най-лесни начин да ни съобщение е като пуснете сигнал. Това става, чрез бутона “Сигнализирай за нередност”. Стараем се максимално бързо да разглеждаме сигналите и да предприемаме нужните действия за коригиране на проблема.

Коментари

Коментарите са разреши за всяка една обява за бартер, като всеки един коментар минава през администрация. Има наложени ограничения за пускането на еднакви коментари, както и за брой коментари на определен период. Могат да коментират само регистрирани потребители.

Кратък адрес на обявата

Краткия адрес на обява се запомня много лесно и изглежда много по-добре във форуми, социални мрежи т.н.